Košarica

Splošni pogoji poslovanja

Spletna trgovina Beti – splošni pogoji poslovanja

Z oddajo naročila se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja podjetja Konfekcija Julija d.o.o., navedenimi v nadaljevanju.

1. CENE IN NAČINI PLAČILA

Vse cene, navedene v spletni trgovini Beti, vključujejo zakonsko določeni DDV. Blago lahko plačate s kreditno kartico (Mastercard/VISA), po predračunu ali po povzetju. Če se odločite za način plačila po povzetju, krijete tudi stroške plačila po povzetju (1,70€).

2. SPREJEMANJE NAROČIL

Spletna trgovina Beti se lahko svobodno odloči, da spletnih naročil ne bo sprejela. Odločitev o tem, ali bo naročilo sprejeto, sprejme spletna trgovina Beti po lastni presoji. Če Konfekcija Julija spletnega naročila ne izvede, spletna trgovina Beti o tem nemudoma obvesti naročnika.

Spletna trgovina Beti ne sprejema naročil od strank, ki še niso dopolnile 18. leta starosti.

Potrditev spletnega naročila še ne predstavlja zavezujoče pogodbe o nakupu. Pogodba o nakupu začne veljati šele v trenutku pošiljanja blaga. Pogodbeni jezik je slovenščina.

 

3.ODDAJA SPLETNEGA NAROČILA prek sistema s spletno nakupovalno košarico je treba upoštevati v nadaljevanju naštete korake:

3.1. S klikom na gumb “DODAJ V KOŠARICO” položite izbrani artikel oz. artikle v virtualno nakupovalno košarico. Košarico lahko s klikom kadarkoli odprete in spreminjate.

3.2. Ko želene artikle odložite v nakupovalno košarico, boste s klikom na gumb »NA BLAGAJNO« iz košarice preusmerjeni na vnos osebnih podatkov katere potrebujemo za zaključek naročila.

3.3. “NA BLAGAJNO” vnos podatkov, ki so potrebni za izvedbo naročila. Podatki označeni z zvezdico (*) so obvezni zaradi dostave naročila.

3.4. S klikom na gumb »PRIKAŽI KOŠARICO« boste preusmerjeni na pregled košarice. Tukaj lahko spremenite količino in vnesete Kodo ugodnosti (brezplačna poštnina, popust…). Za vsako spremembo pri količini je potrebno klikniti POSODOBI KOŠARICO.

3.5. S klikom na gumb ” NADALJUJ NA BLAGAJNO” boste preusmerjeni na zaključek naročila v katerem izpolnite vaše osebne podatke in izberete način plačila na desni strani.

3.6. S klikom na gumb ” ZAKLJUČI NAKUP” ste opravili postopek naročila.

 

4. POŠKODBE MED TRANSPORTOM

Če je blago dostavljeno z očitnimi poškodbami embalaže ali njene vsebine, mora stranka to takoj reklamirati pri dostavljavcu Pošte Slovenije, brez uveljavljanja pravic iz naslova jamčevanja za stvarne napake, in zavrniti prevzem pošiljke ter nemudoma stopiti v stik s spletno trgovino Beti na telefonski številki 07/369 24 50 ali na drug način (e-pošta/pismo), da bo lahko spletna trgovina Beti tudi sama ohranila morebitne pravice do pošiljatelja.

* Cena dohodnih klicev se obračuna po veljavnem ceniku vašega operaterja

5. SHRANJEVANJE POGODBENEGA BESEDILA

Pogodbeno besedilo hrani Konfekcija Julija in ga po zaključku postopka naročanja ni več mogoče preklicati. Podatke o naročilu pa lahko natisnete takoj po njegovem pošiljanju. Pogodba je na voljo potrošniku na njegovo pisno zahtevo.

6. PRIDRŽEK LASTNINSKE PRAVICE

Blago je last podjetja Konfekcija Julija, dokler ni v celoti plačano.

7. PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pravica do odstopa od pogodbe

V roku 30 dni imate pravico do odstopa od pogodbe brez navedbe razlogov za odstop od pogodbe. Rok za odstop od pogodbe je 14 dni od dneva, ko vi ali tretja oseba, ki ste jo pooblastili, prejmete (oziroma prejme) blago (oziroma pri delni dostavi zadnje blago) v posest.

Če želite uveljaviti pravico do odstopa od pogodbe, nam morate svojo odločitev sporočiti v nedvoumni izjavi (npr. v pismu, poslanem po pošti ali e-pošti), da boste od te pogodbe odstopili. V ta namen lahko uporabite obrazec za vračila, menjave in reklamacije. Odstop od pogodbe naslovite na:

E-poštni naslov: info@beti-underwear.com

ali po pošti:

Konfekcija Julija d.o.o.Cesta XV. Brigade 47

8330 Metlika

Odstop od pogodbe lahko izvedete tudi z vračilom v skladu s 1. točko ali vračilom pošiljke brez komentarja. Če se iz okoliščin ne ugotovi drugače, se vračilo pošiljke blaga brez komentarja razume kot izjava o odstopu od pogodbe.

Šteje se, da ste odstopno izjavo podali pravočasno, če izjavo o odstopu od pogodbe pošljete pred potekom roka za odstop od pogodbe ali čepošljete blago brez komentarja pred pretekom odstopnega roka.

Posledice odstopa od pogodbe

Če odstopite od pogodbe, vam moramo nemudoma in najkasneje v roku štirinajstih dni od dneva, ko smo od vas prejeli sporočilo o vašem odstopu od pogodbe, vrniti plačila, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški pošiljanja (z izjemo stroškov plačila po povzetju). Vračilo bomo opravili z istim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili v prvotni transakciji, razen, če smo se z vami izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru vam zaradi teh vračil ne bomo zaračunavali odškodnine. Vračilo lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo blaga ali dokler nam ne predložite dokazila, da ste blago poslali, odvisno od tega, kaj se zgodi prej.

Vračilo kupnine pri načinu plačila po povzetju

Če ste izbrali način plačila po povzetju in želite vrniti pošiljko ali njen del, potrebujemo vaše bančne podatke, da vam bomo lahko nakazali znesek kupnine (brez stroškov plačila po povzetju ). Po prejemu vrnjenega blaga vam bomo poslali potrdilo o prejemu vračila blaga, v katerem vas bomo prosili, da nam posredujete svoje bančne podatke. V ta namen stopite v stik z našim centrom za pomoč strankam po e-pošti na info@beti-underwear.com.

Blago morate poslati nazaj ali predati nemudoma, v vsakem primeru pa najkasneje v roku tridesetih dni od dneva, ko ste nas obvestili o odstopu te pogodbe, na spodnji naslov:

Konfekcija Julija d.o.o.Cesta XV. Brigade 47

8330 Metlika

Šteje se, da je blago vrnjeno pravočasno, če blago pošljete pred pretekom trideset dnevnega roka. Stroške vračila blaga po pošti krije kupec. Zmanjšanje vrednosti blaga morate kriti le, če je mogoče sklepati, da ste preverjali sestavo, lastnosti in način delovanja blaga na način, ki ni potreben.

8. VARSTVO PODATKOV IN UPNIKOV

Vsi osebni podatki so vselej obravnavani zaupno.

Vaši posredovani osebni podatki bodo obdelani, uporabljeni in shranjeni za namen obdelave in izvedbe vašega naročila. Po potrebi bodo vaši podatki posredovani tudi povezanim podjetjem in/ali našim storitvenim partnerjem, ki jih bodo obdelali in uporabili za namene izvedbe naročila.

9. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec potrošniku odgovarja za stvarne napake kupljenega blaga po zakonskih predpisih. Pravice iz naslova jamčevanja za stvarne napake prenehajo po dveh letih po dostavi blaga. Kupec mora pravice iz naslova jamčevanja za stvarne napake uveljavljati z navedbo številke naročila, svojega imena in poštnega naslova s kratko navedbo razlogov za uveljavljanje.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali

vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja (povezava)

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Stranka na zahtevo podjetja Konfekcija Julija pošlje pomanjkljivo blago v preverjanje na stroške in odgovornost podjetja Konfekcija Julija na naslov:

Konfekcija Julija d.o.o.

Cesta XV. Brigade 47

8330 Metlika

10. AVTORSKE PRAVICE IN BLAGOVNA ZNAMKA

Vsebina tega spletnega mesta, vključno z besedili, grafikami, s fotografijami, z ilustracijami, s slikami, z gibljivimi slikami, zvoki in s programsko opremo je avtorsko zaščitena. Snemanje in uporaba sta dovoljena samo za zasebno uporabo. Nadaljnja objava, posredovanje, reproduciranje ali druga uporaba naštetih materialov so je prepovedanai.

Vse blagovne znamke, ki jih na svojem spletnem mestu uporablja Beti – če ni navedeno drugače – so naše blagovne znamke. Teh brez našega predhodnega pisnega dovoljenja ni dovoljeno uporabljati.

11. INFORMACIJE O PODJETJU

Konfekcija Julija d.o.o.

Cesta XV. Brigade 47

8330 Metlika

Matična številka: 2048493000

Davčna številka: SI90000030

Zavezanec za DDV: DA

 

Vpis v register: Okrožno sodišče Novo Mesto, št. vpisa: SRG 200400884

 

E-poštni naslov: info@beti-underwear.com

12. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI ZA TUJE POVEZAVE

Če obstajajo povezave na spletne strani drugih ponudnikov, na njihove vsebine ne moremo vplivati. Zato za te vsebine ne garantiramo in ne odgovarjamo. Za vsebine teh strani je odgovoren posamezni ponudnik ali upravljavec strani. Povezane strani so bile v trenutku nastanka povezave preverjene glede morebitnih kršitev zakonov in vidnih nezakonitosti. Nezakonite vsebine v trenutku nastanka povezave niso bile prepoznane. Trajnega nadzora vsebin povezanih strani brez konkretnih utemeljitev kršitve ne gre pričakovati. V primeru znanih kršitev bomo takšne povezave nemudoma odstranili.

13. PRITOŽBE IN SPORI

Konfekcija Julija d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko, na telefonsko številko 07/36-92-450 ali po elektronski pošti info@beti-underwear.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi PRODAJALEC ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

PRODAJALEC (Konfekcija Julija d.o.o.), ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Brezplačna poštnina nad 75€

Ob čisto vsakem nakupu nad 75€ vas nagradimo z BREZPLAČNO dostavo izbranih izdelkov.

Ročno šivani izdelki

Vsi izdelki so izdelani pod skrbnimi rokami naših izjemno pridnih delavk in delavcev. Če bi le vedeli koliko ljubezni je bilo vloženo v vsak kos oblačila.

Izdelano v Sloveniji

Z nakupom naših izdelkov zagotovo ne boste razočarani. Kako bi pa lahko bili, če se izdelujejo v Sloveniji in to po budnim očesom naših pridnih šivilj.

100% Varen nakup

Uporabljamo varne rešitve, zato je pri nakupu pri nas vaša varnost in zasebnost na prvem mestu.

preloader